Localitatea Moieciu de Jos este situata in comuna Moieciu, in culoarul Rucar-Bran la poalele de nord-vest ale Muntilor Bucegi si cele de est ale Muntilor Piatra Craiului.

Satul Moieciu de Jos inca din anul 1805 a fost mentionat documentar. El dispune de numeroase centre de creatie populara si in special de prelucrare artistica a lemnului.

Castelul Bran este un important monument si un simbol al turismului romanesc, nu doar datorita frumsetii castelului si peisajului, ci si legendei Contelui Dracula. Se banuieste ca ar fi fost castelul lui Vlad Tepes. Citadela are patru turnuri amplasate in cele patru puncte cardinale.Ca si zidurile castelului,turnurile sunt construite din piatra masiva. Camerele si coridoarele din incinta Branului formeaza un labirint misterios,iar in curtea interioara se afla o fantana care face legatura cu ascunzatorile subterane.

Cetatea Risnov a fost ridicata cam in acelasi timp cu cetatea Prejmer, ea este amintita prima data in documentele anului 1355. In secolele urmatoare, este refacuta si consolidata in mai multe randuri, fiind acum una dintre cele mai frumoase cetati din Romania. Intre zidurile cetatii si-au gasit adapost si trupele lui Mihai Viteazul, care s-a oprit aici dupa infrangerea de la Miraslau.

Piatra Craiului este un masiv in Carpatii Meridionali situat intre culoarul Rucar–Bran si riul Birsa, si este cea mai impunatoare creasta calcaroasa din Romania. Altitudinea maxima este de 2238 m la virful LA OM sau Piscul Baciului. Este si rezervatie naturala complexa (148 000 ha) ce adaposteste 53 de specii endemice.

Ne puteti contacta la urmatoarele numere de telefon:

Fix: (021)-326.49.31
Mobil: 0722.311.034
Email: acasala@casastan.ro
Persoana de contact: Liviu STAN